کارشناسی ارشد
مهندسی مکانیک
- طراحی کاربردی
- تبدیل انرژی
مهندسی برق
- مخابرات سیستم
- سیستم های قدرت
- کنترل
- میکرونانو الکترونیک
مهندسی فناوری اطلاعات
- شبکه های کامپیوتری
- مهندسی فناوری اطلاعات
- مدیریت سیستم های اطلاعاتی
مهندسی کامپیوتر
- هوش مصنوعی و رباتیکز
- شبکه های کامپیوتری
کارشناسی پیوسته
مهندسی پزشکی
مهندسی پزشکی یک تخصص بین رشته ای است که علاوه بر کاربردهای زیاد آن در تشخیص و درمان، ارتباط نزدیکی با بسیاری از علوم دیگر دارد. این امر باعث افزایش پیچیدگی و جذابیت حوزه مهندسی پزشکی شده است.
به طور کلی زمینه کار مهندس پزشکی در حوزه های زیر می باشد :
۱- طراحی و ساخت
الف) طراحی و ساخت دستگاههای آزمایشگاهی و الکترونیکی و تجهیزات مربوط به آنها
ب) طراحی و ساخت بخشهای مکانیکی و برقی سیستمهای تصویرگر پزشکی
ج) طراحی و ساخت سیستمهای اندازهگیری پزشکی و بیمارستانی
د) طرحی و ساخت قطعات و اندام مصنوعی بدن و موادی که در طول تشخیص، درمان و معالجات بیماریها به کار میرود.
۲- تعمیر و نگهداری و بهینهسازی
از دیگر زمینههای کاری مهندسی پزشکی میتوان به تعمیر، نصب، راهاندازی و نگهداری وسایل مورد نیاز اشاره کرد که واضح است که این نیروی مجرب باید دارای اطلاعات کافی در مورد قطعات و جزییات کار آن وسایل یا دستگاه باشد که در کنار این موارد مساله بهینهسازی یا تلفیق دستگاهها و عملکرد آنها نیز مطرح است و دامنه کاربرد این زمینه آنچنان وسیع است که سالانه صدها مقاله در جهان در این زمینه چاپ میشود.
۳- خرید و فروش تجهیزات پزشکی
بدون شک صنعت تجهیزات پزشکی، یکی از سودآورترین صنایع جهان است و البته به دلیل شرایط خاص کاربری و درگیر بودن با مقوله سلامت انسان از حساسیت ویژهای برخوردار است.
وظایف مهندس پزشکی
به طور کلی وظایف اصلی مهندس پزشکی را می توان در موارد زیر خلاصه کرد :
- انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی نظری و عملی در خصوص تولید یا بهبود کیفیت تجهیزات و دستگاه های پزشکی
- طراحی و تولید لوازم ، تجهیزات و دستگاه های پزشکی
- نصب و راه اندازی تجهیزات پزشکی
- آموزش نحوه استفاده و نگهداری از تجهیزات و دستگاه های پزشکی به کارکنان بیمارستان ها، پزشکان و …
- نظارت واجرای عملیات صادرات و واردات تجهیزات و دستگاه های پزشکی
برخی از مهارت ها و توانمندی های کلی لازم برای یک مهندس پزشکی
- داشتن علاقه و آشنایی کافی با علومی مانند ریاضیات، فیزیک، شیمی و زیست شناسی
- مهندسی پزشکی- توانایی مناسب در حوزه مهندسی مرتبط با تخصص خود – به عنوان مثال مهندس پزشکی بیوالکتریک باید در مباحث برق و الکترونیک و مهندس پزشکی بیومکانیک در مباحث مکانیک تسلط داشته باشد.
- خلاقیت و نوآوری – به دلیل جدید بودن این حوزه، بسیاری از زمینه های شغلی به تحقیقات و اختراع روش ها و ابزارهای پزشکی مربوط می شود.
- علاقه به کارهای تحقیقاتی – بخشی از کار مهندس پزشکی به پژوهش و تحقیقات مربوط می شود.
- آشنایی با بازاریابی و فروش – به خصوص برای مهندسان پزشکی که در کار واردات و صادرات تجهیزات و دستگاه های پزشکی فعالیت می کنند.
- آشنایی با زبان انگلیسی برای فهمیدن دستورالعمل های مربوط به نحوه استفاده و بکارگیری دستگاه ها و تجهیزات پزشکی وارداتی، دسترسی داشتن به آخرین اطلاعات و اخبار مرتبط و برقراری ارتباط با شرکت های تحهیزات پزشکی خارجی
مهندسی پزشکی
مهندسی عمران
مهندسی عمران
مهندسی انرژی
رشد سریع مصرف انرژی و سهم بالای انرژیهای فسیلی در تامین انرژی مورد نیاز بخشهای مختلف مصرف کننده انرژی، موجب سرعت بخشیدن به روند پایان پذیری منابع انرژی فسیلی و پخش حجم زیادی از مواد آلاینده در محیط زیست شده است. همچنین ارتباط گسترده بخش انرژی با تحولات مختلف فنی، علمی، اقتصادی و اجتماعی ایجاب میکند تا طراحی، توسعه و بهرهبرداری از سیستمهای انرژی به صورت بهینه صورت پذیرد.
با توجه به پیچیدگیهای مسایل و مشکلات بخش انرژی و احساس نیاز بحرانی کشورها به تربیت نیروهای متخصص جهت یافتن راه حلهای مناسب در زمینههای مختلف انرژی، ایجاد رشته مهندسی انرژی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی آغاز شد.
دانشجویان میتوانند با فراگیری روشهای مختلف طراحی مفهومی سیستمهای تبدیل انرژی پیشرفته، سیستمهای تولید همزمان برق و حرارت و برودت و همچنین قابلیت انواع سیستمهای انرژیهای تجدید پذیر با کمک ابزارهای تحلیلی متفاوت نظیر مدلهای برنامه ریزی ریاضی، مدل سازی دینامیک سیالات محاسباتی و انجام آزمایشهای تجربی، گامی تخصصی در جهت بررسی سیستمها از دیدگاه مهندسی انرژی بردارند.
همچنین دانش آموختگان میتوانند با شناخت انواع فناوریهای پیشرفته انرژی و قابلیتهای منابع انرژی تجدید پذیر، علاوه بر توسعه دانش فنی در این زمینه، تدوین برنامههای گسترش استفاده از فناوریهای نوین را نیز بر عهده گیرند.
ارتباط متقابل انرژی و محیط زیست به کمک ابزارهای تحلیلی نظیر معادلات دینامیک سیالات، معادلات انتقال جرم و حرارت با در نظر گرفتن تاثیر مسائل اقتصادی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار خواهد گرفت. علاوه بر این مشکلات بخش انرژی با دیدگاه سنجش فنی و اقتصادی پروژهها، جهتگیری فناوریهای فعلی را بسوی بهینهسازی و حداقل کردن مصرف انرژی میبرد
دانشجویان می توانند مطالعه و بررسی روشهای بازیافت انرژی از ضایعات و پسماندها با توجه به مسایل زیست محیطی در حفظ و حراست از محیط زیست و کاهش آلودگیهای زیست محیطی نقش مهمی ایفا کنند. از آنجایی که بخش عمدهای از آلودگیهای زیست محیطی ناشی از احتراق سوختهای فسیلی برای تامین انرژی میباشد اصول و روشهای کاهش آلودگیهای زیست محیطی و ارزیابی فنی – اقتصادی آنها از مهم ترین مسایلی است که دراین زمینه مورد بررسی قرار میگیرد.
اهداف در رشته مهندسی انرژی شرح زیر میباشد؛
- تربیت نیروی انسانی متخصص کیفی با دانش ومهارت بالا در زمینه های تخصصی مهندسی انرژی
- سازماندهی و انجام پژوهشهای بنیادی ،کاربردی و توسعه ای مورد نیاز بخش انرژی
- انجام مطالعات وپژوهشهای لازم برای تصمیم سازی و سیاستگذاری و نشر اطلاعات علمی در زمینه علوم وفنآوری انرژی
- برقراری ارتباطات و همکاریهای علمی و فنی با مراکز علمی مشابه
- برگزاری دوره های آموزشی تخصصی
یک مهندس انرژی در حال حاضر در زمینههای مختلفی فعالیت میکند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
- شرکتهای توسعه نیروگاهها، شرکتهای خدمات انرژی، شرکتهای مهندسی انرژی صنایع نیروگاهی، شرکتهای طراحی سیستمهای بهینهسازی مصرف انرژی در صنایع و ساختمان، طراحی سیستمهای انرژیهای تجدیدپذیر (توربینهای بادی، سیستمهای حرارتی و…)
- وزارت نفت، وزارت نیرو، شرکت ملی نفت ایران، شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، سازمان انرژیهای نو ایران، سازمان بهرهوری انرژی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان انرژی اتمی ایران، مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی، وزارت صنعت معدن و تجارت، توانیر و شرکتهای برق منطقهای، وزارت راه و شهرسازی
مهندسی انرژی
مدیریت بازرگانی
بازار کار رشته مدیریت بازرگانی
دانشجویان این رشته به واسطهی شناخت کافی از کسب و کارها و طریقهی ایجاد تجارت موفق، شانس بالایی جهت موفقیت در حیطه کارآفرینی و تشکیل کسب و کار جدید دارند.
فارغ التحصیلان این رشته به مباحث مربوط به بازار، تدوین استراتژیهای سازمانی، شناخت مشتریان و نحوه ارتباط با آنها، شناخت فرایندهای فروش، بازاریابی و خدمات به مشتریان آشنایی لازم را دارند. از این جهت تونایی استخدام در واحدهای بازرگانی سازمانها را دارند و میتوانند به خوبی در سطح مدیران اجرایی در سازمانهای بازرگانی، صنعتی و دولتی مشغول به کار شوند. یا در سمت مشاور مدیریت انجام وظیفه نمایند. البته انتظار میرود این فارغ التحصیلان در کنار کارهای پژوهشی و تحقیقاتی، پس از کسب تجارب کافی بتوانند مسئولیتهای بیشتری را در سطوح بالای سازمانها برعهده گیرند.
برخی از مشاغل مربوط به این رشته:
- مشاغل مرتبط با بازاریابی در سطح مختلف از بازاریاب تا مدیر بازاریابی
- فعالیت در حوزه بازرگانی بین الملل (صادرات و واردات کالا)
- فعالیت در بخش برند یا تحقیقات بازار شرکتها
- واحد فروش سازمان ها
- فعالیت در حوزه بیمه، امور مالی و بانکداری، تجارت الکترونیک
مدیریت بازرگانی
مهندسی برق
مهندسی برق
مهندسی مکانیک
مهندسی مکانیک ترکیبی از خلاقیت، علم و ابزار تحلیلی و طراحی برای حل یک مسئله یا تبدیل یک ایده به واقعیت است، ازاینرو رشته مهندسی مکانیک را شاید بتوان از نقطهنظر تنوع موضوعات تحت پوشش، جامعترین رشته مهندسی به شمار آورد. رشته مهندسی مکانیک در برگیرنده تمامی علوم و فنونی است که با تولید ، تبدیل و استفاده از انرژی، ایجاد و تبدیل حرکت و انجام کار، تولید و ساخت قطعات و ماشینآلات و به کارگیری مواد مختلف در ساخت آنها و همچنین طراحی و کنترل سیستمهای مکانیکی، حرارتی و سیالاتی مرتبط میباشد.
به عبارت دیگر محاسبات فنی، مدلسازی و شبیهسازی ، طراحی و تهیه نقشهها ، تدوین روش ساخت ، تولید و آزمایش تمامی ماشینآلات و تاسیسات موجود در دنیا ، با تکیه بر تواناییهای مهندسان مکانیک انجام میگیرد
علم مکانیک به تحلیل حرکت و عوامل ایجاد کننده حرکت مانند نیروها و گشتاورها و شکل حرکت میپردازد. اما مهندس مکانیک علاوه بر علم مکانیک باید بسیاری از علوم دیگر را یاد گرفته و بعضی از هنرها را نیز کسب کند. شاید بتوان گفت که رشته مهندسی مکانیک ، رشته تحلیل و طراحی سیستمهای دینامیکی و استاتیکی است
یک مهندس مکانیک در حال حاضر در زمینههای مختلفی فعالیت میکند که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد؛
- طراحی و ساخت تمامی ماشینآلات و قطعات آنها، اعم از ماشینآلات تولیدی تمامی صنایع، لوازم خانگی و تجهیزات پزشکی
- طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاههای فسیلی، اتمی ، خورشیدی ، بادی و آبی
- طراحی و ساخت تجهیزات و سیستمهای انتقال و تصفیه آب، سیستمهای مکانیکی و کنترلی پالایشگاهها و کارخانجات شیمیایی
- طراحی و ساخت تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمانها و اماکن، بالابرها و آسانسورها و سیستمهای حمل و نقل
- ساخت ماشینآلات تغلیظ و بازیافت مواد مثل کارخانجات قند، کاغذسازی ، سیمان ، نساجی ، نمک و کنسانتره
- طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی
- ساخت تجهیزات دفاعی مانند تانک، راکت، اژدر و پلهای متحرک
- ساخت روباتها ، بازوهای مکانیکی و سیستمهای تولید
- کنترل کیفیت : آزمایش کیفیت ، امنیت و قابلیت اطمینان فرآورده ها ، دستگاه ها و فرآیندها
- تحلیل : شکست و فرسودگی دستگاه ها ، بهبود عملکرد و قابلیت اطمینان قطعات ، سیستم های انتقال حرارت ، ارتعاشات مکانیکی ، آکوستیک و پیزو الکتریک
- زمینه های نوین : فناوری نانو ، سیستم های میکرو الکترومکانیکی ( حسگری و عملگری) ، سیستم های دارورسانی در ابعاد نانو ، سیستم های میکرو و نانو سیالاتی ، نانو روبات ها
فعالیت در رشته مهندسی مکانیک بسیار متنوع است و در نتیجه، هم دانشجوی علاقهمند به کارهای تئوریک میتواند جذب این رشته شده و در بخشهای نظری و تئوری فعالیت کند و هم دانشجوی خلاق و علاقهمند به طراحی و ساخت وسایل و دستگاههای مختلف میتواند این رشته را انتخاب نماید. اما بدون شک یک مهندس مکانیک موفق کسی است که به یاری دو بال علم و عمل پیشرفت کند
مهندسی مکانیک جامعترین رشته مهندسی است که در آن با اصول اساسی طراحی تمامی سیستمهای محیط پیرامون آشنا میشویم . دروس این رشته غالبا کاربردی بوده و در ارتباطی تنگاتنگ با دروس ریاضیات و فیزیک است. دانشجوی این رشته باید فردی خلاق و دارای قدرت تجسم کافی باشد تا بتواند در طراحی مکانیزمها موفق باشد
مهندسی مکانیک
مهندسی کامپیوتر
وظایف معمول مهندسان کامپیوتر شامل نوشتن نرمافزار و سیستم عامل برای میکروکنترلرهای جاسازی شده، طراحی تراشههای VLSI، طراحی سنسورهای آنالوگ، طراحی صفحات مدار و طراحی سیستمهای عامل کامپیوتر است. مهندسان کامپیوتر نیز برای تحقیقات رباتیک مناسب هستند که به شدت بر استفاده از سیستمهای کنترل و نظارت بر سیستمهای الکتریکی مانند موتور، ارتباطات، و سنسورهای دیجیتال متکی هستند.
در بسیاری از موسسات، دانشجویان مهندسی کامپیوتر مجاز هستند تا زمینههای تحصیلات عالی را در سالهای پایه و پایانی خود انتخاب کنند زیرا گستره وسیع دانش مورد استفاده در طراحی و کاربرد کامپیوترها فراتر از دامنه تحصیلات تکمیلی است. سایر موسسات ممکن است نیاز به دانش آموزان مهندسی کامپیوتر به عنوان تمرکز اصلی خود برای تکمیل یک یا دو سال مهندسی عمومی قبل از اعلان داشته باشند.
مهندسی کامپیوتر
علوم ورزشی
علوم ورزشی
مهندسی نقشه برداری
علاوه براین از آنجا که درگذشته کلیه فعالیت های مزبور به تهـیه نقشه از محدوده ای از زمین منجر می شده لـذا به رشــته مهنــدسی نقشه برداری معروف گردیده و به سبب آنکه هرنوع فعالیت و سـاخت و ساز عمرانی در نخستین گام مستلزم استفاده از نقشه بوده است، این رشته از جمله گرایش های مهنـدسی عمران به حساب می آمده است. لیکن امروزه با گسترش دامنه فعالیت های مهندسین این رشته شاهد حضور آنان درسایر کاربردهای علمی تحقیقاتی و صنعتی اعم از کنترل سدها، برج های بلند، هدایت هواپیماها، پیش بینی زلزله، باستان شناسی، ساخت قطعات صنعتی و … می باشیم به همین سبب شاید بتوان نام مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک را دارای وجه تسمیه مناسب تری برای این رشته دانست.
- گرایش تحصیلات تکمیلی
بنا به کاربردهای متنوع رشته مهنسی نقشه برداری و نیاز به پرورش متخصصین با توانایی های ویژه در این رشته، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در نقاط مختلف جهان دارای گرایش هایی نظیر ژئودزی، هیدروگرافی، فتوگرامتری، سنجش از دور و سیستم های اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) بوده و وجه مشترک همه گرایش ها سرو کار داشتن با مختصات نقاط زمینی و کاربردهای آن می باشد.
درحال حاضر از میان گرایش های مذکور به جز گرایش تحصیلی هیدروگرافی ،درکشور ما چند سالی است دانشجویانی در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.
- ویژگی های تحصیلی
از آنجا که هدف عمده در این رشته، برآورد مختصات نقاط زمینی است لذا دو مسئله به عنوان مبنا مطرح می باشد: اولا از آن رو که مختصات یک کمیت ریاضی است، محاسبات ریاضی از هندسه اقلیدسی ،مثلثات و هندسه فضایی گرفته تا ریاضیات مهندسی پیشرفته و هندسه دیفرانسیل جزء مبانی رشته محسوب میگردد، ثانیا به سبب آنکه موضوع مورد مطالعه نقاط زمین می باشد لذا آگاهی از فیزیک و دینامیک زمین و اجرام سماوی دیگر، قطعأ نقش به سزایی در پیشرفت در این رشته بــازی می کند.
از این رو ناگفته پیداست که اولین گام برای موفقیت دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته مهندسی نقشه برداری، مطالعات عمیق و دقیق ریاضیات کابردی و فیزیک می باشد.
دومین نکته قابل ذکر که از ویژگی های خاص این رشته است تعداد واحدهای دروس عملی نسبتا زیادی است که دانشجویان می گذارنند چرا که برآورد مختصات و تهیه نقشه در مرحله اول مستلزم جمع آوری اطلاعات زمینی است.
با توجه به نکات مذکور باید گفت که دانشجویان رشته مهندسی نقشه برداری باید به دو مسئله مطالعات تئوریک و مشاهدات عملی توجه ویژه ای مبذول نمایند، درعین حال نظر به گسترش تکنولوژی های نو، توفیق در مطالعه و کار با نرم افزارهای بی شمار موجود و اینترنت نیز یکی دیگر از کلیدهای موفقیت دانشجویان می باشد.
در هر حال یکی از خصوصیات منحصر به فرد گرایش تحصیلی ژئودزی و ژئوماتیک آن است کــه این رشته تمامی خواسته ها و سلایق تئوریک و عملی دانشجویان خود را ارضا خواهد کرد.
شایان ذکر است جایگاه کنونی رشته نقشه برداری از حیث تئوری و عملی درکشور، قابلیت رقابت با مسائل روز دنیا را دارد به شرط آن که در زمینه های عملی و کاربردهای مختلف نیز زمینه های فرهنگی لازم برای ارجاع کار به فارغ التحصیلان مهندسی نقشه برداری کشور ،فراهم شود.
مهندسی نقشه برداری چیست؟
مهندسی نقشه برداری رشته ای است که به مباحثه مربوط به روشهای مختلف جمع آوری اطلاعات زمینی به منظور تهیه نقشه برای کاربران مختلف از روشهای متفاوت می پردازد.
اصولاً لزوم تهیه نقشه کاملاً واضح و روشن است برای مثال در فعالیتهای عمرانی نظیر احداث راهها، خطوط انتقال نیرو و آب، احداث تونل و مترو و مواردی دیگر وجود یک نقشه مناسب اولین و ضروری ترین پارامتر می باشد.
نقشه برداری به شاخه های مختلفی تقسیم می شود :
۱- Geodesy (ژئودزی): علمی است که هدف از آن تعیین شکل و اندازه زمین و مختصات نقاط روی سطح زمین و یا بالای آن و همچنین بررسی تغییرات زمانی در شکل و میدان ثقل زمین می باشد.
ژئودزی خود به گرایش های مختلفی تقسیم می شود مانند :
الف- ژئودزی فیزیک – (فیزیکال ژئودزی) : هدف تعیین پارامترهای میدان ثقل زمین
ب- ژئودزی دینامیک : هدف بررسی تغییرات لحظه ای در شکل و اندازه زمین
ج- ژئودزی ماهواره ای : هدف تعیین مختصات با روش های ماهواره ای نظیر LLR – SLR , GPS
۲- فتوگرامتری: علمی است که هدف از آن تعیین مختصات نقاط است با استفاده از اطلاعات بدست آمده از روی عکس که این رشته نیز به گرایش های مختلفی تقسیم بندی می شود.
الف- فتوگرامتری هوائی: هدف تهیه نقشه جهت مناطق وسیع یا مناطقی است که بروشهای زمینی نمی توان از آنها نقشه تهیه کرد.
ب- فتوگرامتری برد کوتاه: هدف تعیین مختصات نقاط به شرطی که فاصله نقاط تا دوربین عکسبرداری خیلی کم باشد این شاخه از فتوگرامتری در فعالیتهای صنعتی نیز استفاده می شود.
۳- سنجش از راه دور: در این رشته از اطلاعات بدست آمده از تصاویر ماهواره ای جهت تهیه نقشه استفاده می شود.
۴- GIS : موضوع رشته مهندسی سامانه اطلاعات مکانی اخذ، ذخیره سازی، بازیابی، مدیریت و پردازش داده های مکانی و توصیفی از طریق نقشه های مکانی، موضوعی، داده های آماری است. همچنین نمایش و کاربرد اطلاعات حاصله به اشکال گرافیکی ، رقومی و متنی جهت تعیین موقعیت، شکل و سایر خصوصیات اشیاء از دیگر موضوعات این رشته است.
۵- هیدروگرافی : هیدروگرافی شاخهای از ژئودزی میباشد که با مشاهدات و توصیف خصوصیات اقیانوسها، دریاها، نواحی ساحلی، دریاچه ها و رودخانه ها و همچنین پیشبینی تغییرات آنها سروکاردارد. هدف از این علم اندازه گیری و ترسیم پارامترهایی برای توصیف دقیق طبیعت و شکل بستر دریا نسبت به موقعیت جغرافیایی عوارض زمین و دیگر ویژگی حرکتهای دریا به منظور ایجاد امنیت جهت ناوبری دریایی میباشد.
مهمترین وظایف و اهداف این شاخه عبارتست از:
- ایجاد نقاط کنترل ساحلی از شبکه ژئودتیک
- تعیین موقعیت افقی شناور
- تعیین عمق
- مشاهدات نوسانات سطح آب
- جاروب نمودن، تعیین و آشکارسازی عارضه های خطرناک زیر آبی
- اندازهگیری و بررسی جریانهای آبی و کشندی
- تعیین موقعیت مکانی عوارض ساحلی و دریایی جهت اهداف ناوبری
- نمونه برداری از بستر دریا
- تعبیر و تفسیر لایه های زیر بستر دریاها به لحاظ ساختار زمین شناسی و ژئوفیزیکی
- بررسی توپوگرافی و ژئومورفولوژی کف دریا
مهندسی نقشه برداری
مهندسی معماری
درساختار جدید رشته معماری که بصورت کارشناسی ارشد ناپیوسته درآمده است، سطح کارشناسی به تربیت معمارانی با کارآیی عمومی حرفه ای اختصاص دارد. در برنامه ریزی این دوره نکاتی چند مد نظر بوده است که ذکر آنها در این مقدمه به اجرای هماهنگ تر برنامه در مدارس مختلف یاری می رساند.
برای جبران عدم آمادگی پذیرفته شدگان دوره که ناشی از نارسایی آموزشهای هنری و فنی پیش از دانشگاه و همینطور ساز و کارهای گزینش سراسری دانشجو است وعملاً باعث تقلیل بازدهی آموزش می شود، یک دوره نیسماله به عنوان پیش نیاز پیش بینی شده است این دوره نیسماله نقش پیش سازماندهنده را که از نظر علمی به عنوان عاملی تسهبل کننده در فرآیند یادگیری معنی دار شناخته می شود، در آموزش ایفا می کند. هدف این دوره عبارتست از دادن یک دوره نمای کلی از رشته به دانشجویان ورودی و آماده نمودن انها برای درک و جذب محتوای آموزشی رشته که ماهیتاً با آموزشهای دبیرستانی تفاوت اساسی دارد. از این رو تقویت تخیل، تجسم فضایی و مهارتهای بیانی و پی ریزی و تقویت قدرت خلاقیت و اعتماد بنفس محورهای اصلی این دوره را تشکیل میدهند. این محورها در قالب سه درس کارگاهی درک و بیان محیط، هندسه کاربردی و مصالح و ساخت، سازماندهی شده اند ارائه این دروس بترتیبی برنامه ریزی میشود که حداقل دو روز متوالی در هر هفته انحصاراً در اختیار یک زمینه درسی و تجربی قرار گیرد. تا دانشجویان بتوانند بطور پیوسته روی آن زمینه متمرکز شوند و در صورت لزوم، فارغ از مشکل تعدد و تداخل ساعات دروس، به سفر و کارگاهی فشرده توام با مشاهده و مباحثه بپردازند. بهمین دلیل لازم است در هر هفته ۴ روز متوالی (دو روز متوالی برای هر درس) در اختیار این کارگاهها قرار داشته باشد.
در کارگاه درک و بیان محیط علاوه بر تمرین طراحی به تعبیری تمرین نگاه کردن ودرک محیط و نیز هماهنگی چشم و دست و ذهن است، جلسات بحث و گفتگوی آزاد نیز برگزار میشود که درآنها، با روشی فطری و فارغ از جنبه های علمی اطلاعاتی، مشاهده، برداشت و فهم محیط با نگاهی آیه بین و معنا یاب دنبا میشود. هدف این جلسات آشنا ساختن دانشجویان با کلیت آن چیزی است که همه دانشها و مهارتهای که بعداً میاموزند، در جهت طراحی، ساماندهی و معنی دادن به آن باید بکار آیند.
مهندسی معماری
مدیریت مالی
هدف
هدف از تشکیل این دوره اموزش نیروی انسانی متخصص شرکتهای دولتی و خصوصی است. در این دوره دانشجویان با تئوریهای نوین مدیریت مالی و کاربرد ان آشنا خواهند شد.
شرکت کنندگان در این دوره، علاوه بر اشنایی با مسائل نظری دانش مدیریت مالی با زمینه های نوین در این رشته و جایگاه آن در عرصه عمل اشنا خواهند شد. افزایش قدرت تحلیل امور کاربردی با استفاده از افته های کاربردی از ویژگی های این دوره می باشد.
دانشگاه ها:
این رشته تا قبل از سال ۱۳۸۱تنها به عنوان یکی از گرایشهای مدیریت بازرگانی محسوب می شد ولی به لحاظ اهمیت جریانهای مالی سازمانها و تاثیر این جریانها بر روی موفقیت و سود آوری سازمانها و مباحث جدید سرمایه گذاری و غیره از سال ۱۳۸۱ به صورت یکی از رشته های کارشناسی ارشد مدیریت با عنوان «رشته مدیریت مالی» درآمد. همچنین از سال ۱۳۹۲ رشته جدیدی با عنوان «مالی» ایجاد گردید که شامل گرایشهای مختلفی نیز می شد. در طی سالهای گذشته گرایش مالی به عنوان گرایشی از رشته های مدیریت بازرگانی، دولتی و صنعتی نیز ارائه شده است که با «رشته مدیریت مالی» و «رشته مالی» متفاوت می باشد.
آینده شغلی:
فارغ التحصیلان این رشته با تسلط به مباحث تئوری مدیریت مالی می توانند در حوزه های مختلفی همچون سرمایه گذاری و بانکداری و بیمه و مدیریت ریسک و مهندسی مالی (ارایه روشهای نوین مالی)، تامین مالی و اعتباری و … و در پستهای مرتبط سازمانی ازجمله معاونت مالی (در مفهوم جدید آن ) و معاونت سرمایه گذاری و تامین مالی اعتبارات مالی در بانکها و ارزیابی اقتصادی پروژه ها و شرکتهای سرمایه گذاری و بورس اوراق بهادار و غیره مشغول بکار شوند. این رشته در حال حاضر دارای آینده شغلی بسیار مناسبی می باشد. امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا وجود دارد.
مدیریت مالی
کارشناسی ناپیوسته
مهندسی تکنولوژی برق
- برق گرایش قدرت
- برق گرایش شبکه های انتقال وتوزیع
مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی
از آنجایی که در دنیای امروز، تأمین آسایش و ایمنی بشر یکی از هدف های اصلی بوده و سعی شده که با استفاده و به کارگیری تاسیسات مکانیکی، در طراحی و اجرای ساختمان سازی این امر مهم محقق گردد، رشته تاسیسات حرارتی و برودتی به عنوان یکی از زیرشاخه های مجموعه مهندسی مکانیک روند رو به رشدی را در کشور تجربه نموده است.
دوره کارشناسی تاسیسات حرارتی و برودتی یکی از دوره های آموزش عالی است که با به کارگیری علوم و تکنولوژی مربوطه جهت طرح و محاسبه و نصب و راه اندازی تاسیسات حرارتی و برودتی نظیر تاسیسات حرارت مرکزی و تهویه مطبوع ساختمانها، تاسیسات برودتی و سردخانه ها، تاسیسات بهداشتی و گازرسانی، اطفا حریق و آسانسور و نیز تولید دستگاههای حرارتی و برودتی که اساس آنها مبتنی برتبدیل انرژی و انتقال حرارت و جرم است، آسایش انسان را در کنار بهره وری مناسب از انرژی مدنظر قرار داده است.
فارغ التحصیلان این دوره قادرند پاسخگوی طراحی و محاسبه و تولید و نصب و راه اندازی، مدیریت، اجرا و بهرهبرداری کلیه سیستمهای حرارتی و برودتی مختلف باشند.
این رشته بنابر نیاز مبرم کشور به نیروی انسانی کارآمد که دانش را همگام با مهارت های عملی فراگرفته باشند، در زمینه بازار کار دارای مزایای مناسبی می باشد. بعضی از زمینه های شغلی که دانش آموختگان این رشته را در خود جذب می کند عبارتند از:
- محاسبات طراحی سیستم های حرارتی و برودتی در دفاتر مهندسی مشاور و دفاتر فنی
- سرپرست و یا ناظر اجرای پروژه های تهویه مطبوع
- سرپرست و یا ناظر اجرای پروژه های سردخانه
- مشاور در زمینه بهره وری در مصرف انرژی در پروژه های مسکونی، صنعتی و آموزشی
- طراحی و محاسبه تجهیزات حرارتی مانند مشعل، کوره، دیگ بخار و… در کارخانه های صنعتی
دانشجویان این رشته در طی دوران تحصیل با طرح، محاسبه، اجرا، راه اندازی، سرویس و نگهداری تاسیسات بهداشتی، تاسیسات گرمایی، تاسیسات گازرسانی ساختمان های مسکونی، راه اندازی و سرویس و تعمیر تاسیسات برودتی خانگی و تجاری، نقشه خوانی و نقشه کشی تاسیسات بهداشتی، حرارتی، گازرسانی و برودتی و… آشنا می شوند.
دارندگان مدرک کاردانی در رشته و گرایش های حرارت مرکزی و تهویه مطبوع، تبرید، تاسیسات بهداشتی و گازرسانی و آبرسانی از جمله کاندیداهای ایده آل برای ادامه تحصیل در این رشته هستند و صاحبان مدارک کاردانی رشته های دیگر می توانند با گذراندن دروس جبرانی در این رشته ادامه تحصیل دهند
مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی
مهندسی تکنولوژی الکترونیک
مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر
مهندسی تکنولوژی ساخت و تولید
- ساخت وتولید- ماشین ابزار
مهندسی تکنولوژی مخابرات
مهندسی تکنولوژی ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT) گرایش مدیریتICT
مهندسی تکنولوژی طراحی و نقشه کشی صنعتی
- طراحی و نقشه کشی صنعتی
مهندسی تکنولوژی کنترل گرایش ابزار دقیق
کاردانی پیوسته
الکتروتکنیک- برق صنعتی
- برق صنعتی
معماری- نقشه کشی معماری
- نقشه کشی معماری
کاردانی ناپیوسته
حسابداری
چرا که گزارش های این دسته از افراد مطابق استاندارد نیست و پردازش کافی نمی شود و بیشتر تراز حساب ها می باشد. برای مثال یک حسابدار تجربی نمی تواند بین دارایی کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قائل شود و یا نمی داند که چگونه باید معاملات ارزی را در دفاتر ثبت کرد. از سوی دیگر یک حسابدار متخصص، در آینده می تواند مدیر مالی یک سازمان یا شرکت گردد یعنی می تواند به مدیریت یک شرکت ایده بدهد که منابع موجودش را در چه راههایی سرمایه گذاری نماید تا استفاده بهینه کند و یا اگر شرکت به منابع مالی جدید نیاز داشت یک مدیر مالی بر اساس دانش آکادمیک خود می تواند بگوید که از چه طریقی باید تامین مالی کرد. و مجموع این فعالیت ها خارج از توانایی یک حسابدار تجربی است.
توانایی های لازم:
رشته حسابداری از جمله رشته هایی است که از داوطلبان سه گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک، علوم تجربی و علوم انسانی دانشجو می پذیرد و در آزمون هر سه گروه نیز درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته مطرح است. در واقع داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. دانشجوی این رشته باید تحمل ساعتها کار در پشت یک میز و صندلی و سروکار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد.
موقعیت شغلی در ایران:
فرصت های شغلی یک حسابدار بسیار گسترده است و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح را در بر می گیرد. و با وجود این که در دانشگاهای مختلف کشور اعم از دولتی، غیرانتفاعی و آزاد، دانشجویان بسیاری در رشته حسابداری تدریس می کنند اما تعداد فارغ التحصیلان بیکار این رشته از بیشتر رشته ها کمتر است. چون از یک موسسه کوچک گرفته تا بزرگترین کارخانه های کشور حداقل برای تهیه اظهارنامه مالیاتی به حسابدار نیازمند هستند.
حسابداری